Basisdeeg Tortilla

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet van tevoren de margarine buiten de koelkast zodat het zacht kan worden. Meng het (de twee soorten) meel, de margarine en het zout. Voeg er zoveel water aan toe tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg goed, verdeel het in stukjes ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Rol ze uit tot platte rondjes met een doorsnede van ? 10 cm. Verhit een (gietijzeren) koekenpan, bestrijk de pan licht met wat olie. Leg een deeglapje in de hete pan en bak het tot zich luchtbobbels aan de bovenkant vormen. Druk tijdens het bakken de bobbels met een spatel neer, zodat het hele deeglapje met de pan in aanraking komt. Keer de tortilla om en bak de andere kant op dezelfde manier. De baktijd is ongeveer 1 minuut per kant. Hou tijdens het bakken de al gebakken tortilla′s warm in een platte schaal, bekleed met een schone doek of aluminiumfolie. Ze smaken natuurlijk het lekkerste als ze nog warm zijn.

Basisdeeg Tortilla is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept

Jeroen Meus - Basisdeeg voor taart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisdeeg voor taart - Jeroen Meus
50 min Nagerecht
Bekijk recept
basisdeeg pasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
croissant
100 min Nagerecht
Bekijk recept