* snipper de gepelde ui heel fijn * doe het gehakt in een kom en voeg de ui, 4 el peterselie, het broodkruim, de tomatenpuree, het ei en zout en cayennepeper naar smaak toe * kneed het mengsel goed door en vorm er een "brood" van * druk het gehaktbrood in een pate- of (glazen) cakevorm en strijk de bovenkant glad * bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar **maak intussen de saus * snipper de ui en knoflookteentje * snijd de paprika′s in blokjes van ca. 3/4 cm * giet de ananas af boven een maatbeker * vul het sap met water aan tot 1 dl * verhit de boter in een hapjespan (met antiaanbaklaag) en roerbak de ui en paprika ca. 3 minuten * voeg de knoflook toe en roerbak die ca. 1 minuut mee * roer de stukjes ananas, het ananasvocht en de tomatenblokjes met het vocht erdoor * breng de saus al roeren aan de kook en laat hem zachtjes, zonder deksel, ca. 10 minuten pruttelen * breng de saus op smaak met zout en cayennepeper en roer de rest van de peterselie erdoor **afwerking** * neem het gehaktbrood uit de oven, giet het vocht eraf en stort het gehaktbrood op een snijplank * snijd het brood in plakken