Wrijf het vlees in met peper en zout. Pel en snipper de ui. Pers de knoflookteen uit. Verhit in een ruime stoofpan boter en olie en schroei hierin het vlees rondom dicht. Temper de warmtebron en voeg de uisnippers en uitgeperste knoflookteen toe. Laat beide enkele minuten meekleuren. Laat ondertussen de tomaten uitlekken, verwijder eventuele achtergebleven stukjes vel en de harde steelaanzetten. Schenk het vocht samen met een scheutje warm water bij het vlees. Voeg de sambal toe. Draai de warmtebron laag, leg een deksel schuin op de pan en stoof het vlees de aangegeven tijd min een uur. Was de paprika′s, halveer ze en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in niet te kleine blokjes. Voeg paprika, stukken tomaat en aardappels bij het vlees. Kruid met wat zout en giet eventueel nog wat extra vocht in de pan. Laat alles een kwartiertje stoven. Voeg de maiskorrels toe en stoof alles nog 10 a 15 minuten.
Mexicaanse Runderstoofschotel is een recept van Smulweb.nl