Verhit de olie in een koekepan en bak het gehakt bruin en rul in circa 20 minuten. Voeg de specerijen, zout en peper toe. Bedek de helft van de tortillachips met de bonen de andere helft met het gehakt. Doe een lepel tacosaus op de chips met met bonenvulling en een lepel jalapeno-bonendip op de chips met de gehaktvulling. Bedek de gevulde tortillachips met tomaat en zure room, olijven of kaas, in elke gewenste combinatie. Variatietip van een smulwebster:"Sallie" Mjammie, lekker! Ik heb het als hoofdgerecht bereid. Ik heb genomen 350 gr rundergehakt, geen cayennepeper, peper en zout. 1 potje jalepenopepers op sap ipv dip,(alles verwarmen), 1 tomaat erbij verwarmen en tomaatjes en kaas over ovenschotel heen draperen (in ingevette ovenschaal). Zure room er koud bij serveren. 15 zwarte olijven heel klein gesneden er ook nog bij verwarmen. Nacho′s in ovenschaal, saus erover en dan los erover kerstomaten en geraspte belegen kaas. MMMMMMMMMMM