Meng voor de roti′s de bloem in een schaal, voeg het zout toe en giet de melk en het water in het midden van de bloem. Roer met een houten lepel vanuit het midden om de bloem met het vocht te laten mengen. Kneed dit vervolgens in 1 3 minuten tot een elastisch deeg, als het kleverig blijft, zeef er dan wat extra bloem bij. Vorm het deeg tot een bal, leg deze in een kom, dek af met plastic folie en laat het een uur rusten. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk deel zo dun mogelijk uit, gebruik hierbij zo weinig mogelijk bloem. Bestrijk de roti′s met boter boter en vouw ze twee keer dubbel. Rol ze weer uit en bestrijk ze met boter. Bak de roti′s in een droge koekepan tot er bruine blaasjes ontstaan en bak dan de andere kant. Wikkel de roti′s direct in aluminiumfolie en houd ze warm tot gebruik. Snijd het vlees in blokjes en bak het aan in de boter. Snijd de ui in stukjes, snipper de knoflook en de peper en laat dit even met het vlees meebakken. Voeg kerrie, marinade, tomatenpuree, sojasaus, pindakaas en 2 dl water toe. Breng dit mengsel aan de kook en laat het op een zacht vuur met de deksel op de pan 2 uur sudderen. Zorg ervoor dat niet alle vocht verdampt en voeg zo nodig extra water toe, het is de bedoeling dat er een dikke saus ontstaat. Warm 5 minuten voor het serveren de in stukken gesneden gekookte aardappels mee op in de saus. Serveer met kouseband met gebakken uitjes en gebakken bakbanaan bestrooid met chilipoeder.
Suriname: Roti Stoofvlees is een recept van Smulweb.nl