Breng de ′court bouillon′ aan de kook. Leg de stukken zalm in de braadpan. Laat tegen de kook aan het circa 8 minuten pocheren. De juiste tijd ligt aan de dikte van de zalm. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Houd het even apart. Klop onder tussen voor de saus de eidooiers los in een kom los. Giet door de zeef het ingekookte vocht erbij(druk het goed uit). Zet de kom op een pan met een laagje water wat kookt. Klop in een dun straaltje de gesmolten boter door de eidooiers. Blijf kloppen tot de saus gebonden is. De saus mag niet te heet worden,(beter is er een sudderplaatje eronder de zetten op het vuur)anders gaat de saus schriften. Is het wel het geval dat het gebeurt,haal de pan dan meteen van het vuur en doe er een beeetje koud water bij. Breng de saus op smaak met zout,peperdille en een beetje dragon. Laat de vis uit de pan op keukenpapier uit lekken.Schep de zalm op de borden en de saus ernaast.
Zalm (gepocheerd )met Bearnaisesaus is een recept van Smulweb.nl