Creoolse Stoofpot

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 20 gr. boter samen met de olie, doe het vlees erin en braad dit aan alle kanten flink aan. Ui en knoflook toevoegen en goudbruin fruiten. Voeg de rest van de boter toe en alle groenten en bak dit mengsel onder voortdurend roeren. Blussen met de witte wijn het ananassap en 1,5 dl heet water en weer aan de kook brengen. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen witte peper, de witte peperkorrels, laurierblad, oregano en tijm en doe dan een deksel op de pan. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven van 200 gr. ongeveer een uur zachtjes smoren. Voeg daarna de in kleine stukjes gesneden appel, de in stukjes gesneden ananas, de uitgelekte maiskorrels toe en laat het gerecht nog ca. 20 minuten zachtjes smoren. Breng het vlees nogmaals op smaak, strooi de peterselie erover en zet het direct op tafel.

Creoolse Stoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept

Creoolse vlees- en visfricassee
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Creoolse frogmore pie
2 uur-
Bekijk recept
Creoolse Biefstuk
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Een Creoolse Groentenchili
30-60 min -
Bekijk recept