Leg de romertopf en het deksel 10 15 minuten in een grote bak met koud water. Maak de poularde droog met keukenpapier. Strooi wat zout en peper in de buikholte. Stop het bosje met de tuinkruiden in de buikholte. Wrijf de poularde aan de buitenzijde in met het mengsel van limoen of citroensap waaraan wat zout en peper is toegevoegd. Leg de poularde in de romertopf. Schenk de wijn erover. Plaats het deksel op de pot. Zet de pot op het rooster onder in de koude oven. Schakel de ovenwarmte in tot 220 ?C. Reken op een oventijd van 2 uur. Neem de gare poularde voorzichtig uit de pot. Verpak de poularde in aluminiumfolie en laat haar ca. 15 minuten rusten. Voeg intussen de kokende bouillon aan het resterende vocht in de romertopf toe. Roer alles goed door en schenk het daarna door een zeefje in een pannetje. Laat alles enkele minuten zachtjes koken. Voeg bosuitjes en eventueel wat zout en/of peper toe. Strooi allesbinder er over en roer alles krachtig door. Verdeel de poularde in vier porties.
Poularde In Romertopf is een recept van Smulweb.nl