Keksi

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de krenten en de rozijnen een dag van tevoren in de rum te weken. Roer de eieren zo dik mogelijk. Voeg tijdens het roeren essence en suiker toe. Roer de bloem erbij. Schep de krenten, rozijnen, sukade en kaneel erdoor. Schep lepel voor lepel de boter erdoor. Alles moet zo luchtig mogelijk blijven! Giet in een ronde bakvorm van ca.25 cm en bak 60-80 minuten in een oven van 175-200?. Open de eerste 20 minuten de oven NOOIT! Controleer of de cake gaar is met een prikker of breinaald. Serveer 5 minuten nadat hij uit de oven is gekomen en bestrooi met poedersuiker.

Keksi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Keksi (Surinaamse cake)
0 min
Bekijk recept
Keksi
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Keksi, Surinaamse Cake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Keksi
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Keksi (Surinaamse cake)
0 min
Bekijk recept
Keksi
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Keksi, Surinaamse Cake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Keksi
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept