Bananencake

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de rozijnen in de rum. Prak de bananen fijn met het citroensap en de vanillesuiker. Klop in en kom de boter met de suiker tot een romige massa. Klop de eieren erdoor. Giet de rozijnen af boven de bananenpuree. Roer de rum goed door de puree. Schep nu afwisselend het bakmeel en de bananenpuree door de botermassa. Schep als laatste de rozijnen en de nootjes door het deeg. Doe het deeg over in een ingevette cakevorm en bak de cake in ca. 75 minuten in een warme oven op 175 graden C. goudbruin en gaar. Laat de cake even in de vorm afkoelen en daarna verder op een taartrooster.

Bananencake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bananencake met pecannoten
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Supertrifle met custard, bananencake en karamel
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananencake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bananencake met pecannoten
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Supertrifle met custard, bananencake en karamel
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananencake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept