Als vorige stappen hebt gedaan is het tijd om je vlees klaar te gaan maken. De olie heet maken, de helft van de boter hierbij doen en bij gedeelten de stukken kip en het ontzouten masterbeef bakken. Als alle vlees gebakken is de stukken kip en masterbeef uit de pan halen en indien nodig (als er bijv. gebrande stukjes op de bodem van de pan zijn blijven kleven) de olie uit de panhalen en zeven. De pan wassen en afdrogen, het vet en de rest van de boter er weer bij doen en hierin stukjes ui en tomaat fruiten. De stukken kip en masterbeef weer erbij doen evenals 1 liter water, de verse peper en de soepgroente. Dit geheel 10 minuten laten stoven en indien nodig nog wat tomatenketchup toevoegen. LET OP:die saus moet niet te waterig zijn. Nu zoveel jus door de tayer roeren dat het een slap geheel wordt. De tayer met de jus afproeven en eventueel naar smaak nog wat piccalilli, zwarte peper, suiker en zout toevoegen. LET OP: je tayer moet soepel blijven, het moet niet te stijf zijn anders wordt de bom van de tayer veels te droog. Het bakblik of schaal beboteren, tot de helft vullen met de tayer, de stukken vlees hierop rangschikken en weer bedekken met tayer. Het laatste resje jus hierover gieten en in een voorverwarmde overn op stand 5-6 ongeveer 1? uur bakken. De pom is gaar, wanneer een mes er door gestoken een bruin massa vertoont.