De ui in stukjes en de pepers fijn snijden. De gehakt, het ei, de gemberpoeder, de ketjap, 1/4 deel van de ui en de helft van de pepers in een kom doen. De knoflook erboven uitpersen. De selderij erboven fijn knippen. Goed mengen. Kleine balletjes maken (grootte walnoot). De wortel (of pompoen) in blokjes snijden. In een braadpan 50 gr boter verhitten. De rest van de ui en de pepers +/- 2 minuten fruiten. Het bouillon tablet en de trassie verkruimelen en 6 dl water toevoegen. De rijst en zwarte peper toevoegen. De wortel erboven op leggen. Het geheel afgedekt +/- 15 minuten zachtjes koken. De wortel door de rijst scheppen en het geheel nog +/- 8 minuten koken. In een koekenpan rest van de boter verhitten en de gehakt balletjes bakken (+/- 5 minuten). De gehakt en de garnalen door de rijst scheppen en +/- 2 minuten mee verwarmen.