De bouten wassen en minstens een uur van te voren marineren met zout, 3 eetlepels soja sauce, gember, knoflook, zwarte peper, aji-no-moto, spice powder en cognac. bij voorkeur een dag van te voren marineren en in de koelkast bewaren. de bouten op een braadslede doen en met 3 eetlepels olie overgieten en in een voorverwarmde overn een half uur laten roosteren. af en toe keren en als ze klaar zijn en afgekoeld elke bout in 4 a 5 stukken hakken. de fa tsjongs in dunne plakken schuin snijden. het varkensvlees wassen, afdrogen en in dunne repen snijden; ook van te voren marineren zoals de kip en hierbij nog 1 theelepel suiker toevoegen. 3 eetlepels olie in de pan verhitten en de stukken vlees samen met de kleingesneden ui hierin bakken. als na 10 minuten het vlees gaar is, de fa tsjongs, de schoongewassen tauge en de stukken gewassen kaisoi hierdoor scheppen en tenslotte de vermicelli. blijven omscheppen en de fijngesneden sjalotjes toevoegen en op smaak afmaken met zout en eventueel nog wat soja sauce. de tjauw min garneren met de stukken kip en eventueel een omelet.
Tjauw Min (Surinaams-Chinees Vermicelligerecht) is een recept van Smulweb.nl