Mayonaisesaus

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de dooiers met de mosterd in een kom. Giet er, in het begin zeer voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren. Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven. Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn. Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn toe tot de oliesmaak verdwenen is. Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestersaus.

Mayonaisesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Huzarensalade met beenham
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Simpele waldorfsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Barbecue, Knoflook-mayonaisesaus
20-30 min -
Bekijk recept

Huzarensalade met beenham
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Simpele waldorfsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Barbecue, Knoflook-mayonaisesaus
20-30 min -
Bekijk recept