Kip Met Roomsaus

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de haantjes in de lengte doormidden. Haal de kleine botjes weg en plet de halve haantjes licht. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, doe er de haantjes in. Flambeer ze met de cognac. Zet het vuur klein opdat de boter niet verbrandt gedurende de sauteertijd. Geef van tijd tot tijd een eetlepel water erbij. Geef er ook zout en peper over. Laat de haantjes zo 45 minuten sauteren. Haal ze dan uit de pan en houd ze warm. Maak de bieslook schoon en hak die fijn. Voeg de room bij de braadboter en laat onder flink kloppen met de garde de saus 3 minuten koken. Controleer de smaak en geef er wat paprikapoeder bij. Voeg er ook de bieslook bij.

Kip Met Roomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept