Spoel de filets onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier. Snijd de vis in vingerbrede repen. Strooi er wat zout en peper over. Maak de preien schoon. Snijd de witte en licht geel-groene delen in niet al te smalle ringen. Kook de ringen 4 minuten in licht gezouten water. Laat ze daarna uitlekken. Beboter een ovenvaste schaal. Verdeel de helft van de preiringen over de bodem van de schaal. Leg de vis erop en dek alles af met de rest van de prei. Klop eierdooiers, maizena en melk los. Voeg zout en peper toe. Schenk het mengsel over het gerecht. Strooi er daarna het mengsel van kaas en broodkruim over. Leg hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 220 gr C. voor verwarmde oven. Zodra zich een fraai goudbruin korstje op het gerecht heefd gevormd kan het worden opgediend.
Kabeljauw Met Prei Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl