Speculaasparfait

6
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de melk met de kaneelpoeder (of koekkruiden) en laat deze zonder te koken zachtjes trekken. Klop de eidooiers, suiker en amandellikeur 5 minuten met de mixer licht en luchtig. Roer de melk in een dun straaltje door het dooiermengsel. Giet het mengsel weer in de pan en verwarm het, onder goed roeren en weer zonder het te laten koken, tot er een lichtgebonden vla ontstaat. Zet de pan in een laagje koud water en laat hem afkoelen, maar blijf door roeren. Breek de speculaas in stukjes. Bekleed de cakevorm met huishoudfolie. Klop de slagroom stijf en spatel deze met de speculaaskruimels door de afgekoelde vla. Schep het mengsel in de vorm. Zet de vorm goed afgedekt met huishoudfolie in de vriezer en laat het minimaal 6 uur bevriezen.

Speculaasparfait is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Esther's Speculaasparfait.
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Esther's Speculaasparfait.
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept