Surinaamse Kip

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In braadpan een flinke scheut olie (bodem bijna geheel bedekt) verhitten en hierin de ui, knoflook en peper fruiten. Vervolgens de kip toevoegen, aanbraden en even laten sudderen, regelmatig keren. De ketjap over de kip verdelen en de kip even kleur laten aannemen. De in stukjes gesneden tomaat, de tomatenpuree en wat suiker toevoegen en de bouillonblokjes boven de pan verkruimelen. De 5-spice powder toevoegen en een beetje adjinomoto erover strooien (niet te veel). Alles goed vermengen en even laten pruttelen. Zonodig een half kopje water toevoegen en de kip op een laag vuur gaar laten worden. Pas steeds op voor aanbranden! Eventueel op smaak afmaken met een beetje extra ketjap, een scheutje tomatenk e t c h u p en een snufje suiker. Op het laatst wat fijngesneden selderij door de kip mengen.

Surinaamse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept