Maak de pepers schoon , halveer ze en verwijder de zaadjes als je het niet te pittig wilt . Snijdt de kipfilet in stukjes. Kneus de stengel sereh door er een knoop in te leggen . Kneus de djeroekblaadjes . Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken . Verhit de olie in een pan en roerbak de kip bijna gaar. Voeg de peper, citroengras, djeroekpoeroet-blad en gemberwortel toe en roerbak het nog ruim 1 minuut. Vermeng de kokosmelk met 1/2 liter water en het bouillontablet en roer dit bij de kip . Breng het aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken. Verwijder de citroengras en de djeroekblaadjes . Voeg de oesterzwammen toe en kook die zachtjes ca. 2 minuten mee. Roer de vissaus erdoor. En direkt voor het serveren de koriander door de soep roeren.
Kippensoep Uit Thailand is een recept van Smulweb.nl