Turkse Dolma's

5
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de ui zeer fijn, pers de knoflook hierboven uit. Fruit in de hete olijfolie ui en knoflook lichtbruin. Ontvel de even in heet water gedompelde tomaat en voeg deze er in kleine stukjes gesneden aan toe. Doe nu het gehakt erbij en haal dit met een vork iets uit elkaar. Bak al omscheppend het gehakt lichtbruin. Voeg de rijst toe en vermeng deze goed met het gehakt. Bestrooi met zout en peper, basilicum en de fijngeknipte peterselie en roer nog even door. Schep op elk druiveblaadje 2 theel. van bovenstaand mengsel en vouw de blaadjes netjes tot een pakketje van ca. 4 cm. lang en 2 cm. doorsnee.

Turkse Dolma's is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept