Snij de wortel in rondjes, snipper de ui en de sjalot. Laat de groenten fruiten op een zacht vuur in een steelpan met 3 soeplepels olie. Voeg er de grof gesneden tomaten bij ( het heeft geen zin ze te pellen of te ontpitten). Laat 2 minuten fruiten en overgiet met visfumet. Laat 10 min. sudderen op een zeer zacht vuur. Intussen pelt u de langoustines. Bewaar de staarten, hou eventueel ook 4 mooie koppen voor de versiering. Als de groenten gaar zijn voegt u er de room bij. Doe alles in een mixerkom en nadien door de zeef. Bak de langoestinestaarten in een grote pan met 2 soeplepels olie. Neem ze uit de pan en blus deze met de witte wijn. Schraap de bakrestjes goed samen en laat tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg er dan de groentenroom bij en een mespuntje van elke specerij. Laat nog een beetje inkoken en breng op smaak. Doe de langoestines terug in de saus. Verwarm alles nog een minuut. Dien de langoestines op, omgeven met de saus en enkele halve maantjes bladerdeeggebak. U kunt van de langoestineschalen een bouillon bereiden. Zo hebt u een uitstekende basis voor een vissoep of voor een risotto.
Gebakken Langoestines Met Kruiden is een recept van Smulweb.nl