Gebakken Langoestines Met Kruiden

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de wortel in rondjes, snipper de ui en de sjalot. Laat de groenten fruiten op een zacht vuur in een steelpan met 3 soeplepels olie. Voeg er de grof gesneden tomaten bij ( het heeft geen zin ze te pellen of te ontpitten). Laat 2 minuten fruiten en overgiet met visfumet. Laat 10 min. sudderen op een zeer zacht vuur. Intussen pelt u de langoustines. Bewaar de staarten, hou eventueel ook 4 mooie koppen voor de versiering. Als de groenten gaar zijn voegt u er de room bij. Doe alles in een mixerkom en nadien door de zeef. Bak de langoestinestaarten in een grote pan met 2 soeplepels olie. Neem ze uit de pan en blus deze met de witte wijn. Schraap de bakrestjes goed samen en laat tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg er dan de groentenroom bij en een mespuntje van elke specerij. Laat nog een beetje inkoken en breng op smaak. Doe de langoestines terug in de saus. Verwarm alles nog een minuut. Dien de langoestines op, omgeven met de saus en enkele halve maantjes bladerdeeggebak. U kunt van de langoestineschalen een bouillon bereiden. Zo hebt u een uitstekende basis voor een vissoep of voor een risotto.

Gebakken Langoestines Met Kruiden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept