Witte kool in (braad)pan met weinig water beetgaar koken. In vergiet zuurkool laten uitlekken. Zuurkool, laurier en peperkorrels door witte kool mengen. Spek op kool leggen. Geheel 15 minuten laten stoven, tot kool en spek gaar zijn. Indien nodig tussentijds wat water in pan schenken. Kool af en toe omscheppen, maar spek bovenop laten liggen. Spek uit pan nemen, iets laten afkoelen en in blokjes snijden. Intussen in koekenpan boter smelten en speklapjes 15 minuten zachtjes bakken. Uien pellen en in ringen snijden. Worst in blokjes snijden. Paddestoelen schoonvegen en grote exemplaren halveren. Speklappen uit pan nemen en in stukjes snijden. In bakvet uiringen 2 minuten glazig bakken. Vuur hoog draaien, paddestoelen toevoegen en geheel 3 minuten al omscheppend bakken. Paddestoelmengsel en vlees door kool scheppen. Rode wijn in pan schenken en jachtschotel onafgedekt nog 10 minuten zachtjes koken.