Pools Appelgebak

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De vulling maken door: appels schillen, klokhuis verwijderen en in dobbelsteentjes snijden. Appels opwarmen samen met de suiker en kaneel naar smaak. (niet laten doorgaren, ze moeten vast blijven) Deeg maken door: Boter te mengen met de suiker. Bloem mengen met aardappelmeel en bakpoeder. Bij het botermengsel telkens 1 ei en 1/5 van het bloemmengsel toevoegen. Goed mengen, indien het deeg te droog wordt slagroom toevoegen. Volgende ei en 1/5 bloemmengsel... De helft van het deeg in een bakvorm gieten. 20 min in de oven. (180?C) Uithalen, vulling verdelen en bedekken met de rest van het deeg. Opnieuw 20 min in de oven.

Pools Appelgebak is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fijn appelgebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak Met Maanzaad
30-60 min -
Bekijk recept
Appelgebak Van Bladerdeeg
30-60 min -
Bekijk recept
Appelgebak
0 min
Bekijk recept

Witlof Op Z'n Pools
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Prei Op Z?n Pools
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Karper Op Zijn Pools
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Tomaten Op Z?N Pools
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept