Verhit een koekenpan en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Temper de warmtebron. Leg de borstfilets met het vel naar beneden gekeerd in de pan. Wacht enkele minuten tot het vet van de borstfilets vrij komt. Schenk de helft van het vrijgekomen vet in een kommetje en houd het apart. Bak daarna de borstfilets in het resterende boter-en vetmengsel, boven een hoog afgestelde warmtebron, aan de velzijde goudbruin en knapperig in 7-8 minuten. Temper de warmtebron, keer de borstfilets daarna om en laat ze aan de vleeszijde dan nog 6-7 minuten zachtjes bakken. Neem de borstfilets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat ze tenminste 10 minuten rusten. VBerwijder, op 2 eetlepels na, het bakvet uit de pan. Voeg 1 deciliter van het kookvocht van de pruimen en de bessengelei toe. Roer alles krachtig door en voeg er vervolgens de kookroom aan toe. Blijf zolang roeren tot een licht gebonden saus is verkregen. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht zout en/of peper toe. Warm de pruimen nog even in de saus op.
Ganzenborst Met Pruimen, Zoals In Letland is een recept van Smulweb.nl