Zoek
HALVA
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
25 g blanke amandelen
50 g suiker
2 eetlepels honing
1 dl sinaasappelsap of water
25 g boter
50 g griesmeel
1 theelepel kaneelpoeder Voorbereiding Hak de amandelen fijn
houd 4 amandelen achter voor de garnering. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Breng de suiker met de honing en het sinaasappelsap of het water op halfhoog vuur al roerend aan de kook. Laat dit mengsel ca 2 minuten zachtjes sudderen tot een dunne siroop. Verhit de boter in een braadpan en voeg de griesmeel toe. Bak de griesmeel al omscheppend goudbruin. Roer de griesmeel door de suikersiroop. Verwarm het mengsel al roerend zachtjes tot het een dikke pap wordt. Roer de fijngehakte amandelen erdoor. Vet vier soufflevormpjes in en schep het griesmeelmengsel erin. Druk het goed aan. Laat de halva afkoelen. Bereidingswijze Keer de vormpjes boven vier bordjes. Strooi wat kaneel over de halva en garneer met de achtergehouden amand
Bereiding
Keer de vormpjes boven vier bordjes. Strooi wat kaneel over de halva en garneer met de achtergehouden amandelen.
HALVA is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Badam Aur Pista Ka Halva
20-30 min -
Bekijk recept
Halva Van Griesmeel En Amandel
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Amandelen-halva
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Halva
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Badam Aur Pista Ka Halva
20-30 min -
Bekijk recept
Halva Van Griesmeel En Amandel
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Amandelen-halva
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Halva
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept