Karper Of Kabeljauw In Aspic

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de kop in 1,5 l kokend water met de schoongemaakte groenten, kruiden en zout. Kook dit ca. 30 minuten op laag vuur. Zeef de visbouillon en voeg er meteen de moten vis aan toe. Kook ze op een laag vuur 10 a 15 minuten. Laat daarna de moten in de bouillon afkoelen. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en verwijder de grote graten. Leg de stukken vis op een visschotel en garneer ze. Bereid de aspic. Giet 6 van de 7,5 dl koude visbouillon in een pan. Doe de eiwitten en azijn erin. Breng dit flink kloppend met een garde aan de kook. Haal de pan van het vuur en verwijder het schuim. Leg het deksel op de pan en laat dit alles 30 minuten staan. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Maak de rest van de visbouillon, 1,5 dl, heet en voeg er de goed uitgeknepen gelatine bij. Laat dit tijdens het roeren oplossen. Leg een dubbelgevouwen theedoek in een vergiet en zeef de bouillon. Vermeng dit met de opgeloste gelatine. Breng de aspic zo nodig op smaak met wat zout. Giet nu een dun laagje aspic over de vis en garnering en laat dit even afkoelen. Doe er daarna zoveel lauwe aspic op, tot alles bedekt is. Laat de massa in de koelkast koud worden en opstijven.

Karper Of Kabeljauw In Aspic is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hamterrine in peterseliegelei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Snack
Bekijk recept
Mozaiek Van Piepkuiken In Aspic
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte, Heldere Groenten-Aspic
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Poolse Karper
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde Karper
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpe A La Juive (Straatsburger Karper)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Karper In Rode Wijn
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept