Gebakken Pesto-polenta Driehoekjes

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en doe de helft in de keukenmachine. Haal de blaadjes van de basilicum en peterselie. Doe de basilicum met de knoflook, peterselie, knoflook, parmezaanse kaas en 6 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer het geheel tot een pesto. Breng de bouillon aan de kook en strooi al roerende de polenta erin. Laat de polenta op laag vuur onder af en toe roeren in ongeveer 20 minuten gaar worden. Roer de pesto erdoor. Strijk de polenta 2 centimeter dik uit op de bakplaat tot een vierkant van 24 x 24 centimeter en laat het afkoelen. Snijd de koude polenta in vierkanten van 8 x 8 centimeter en daarna in driehoekjes. Bak de polenta driehoekjes in 4 eetlepels olijfolie aan beide kanten in ongeveer 4 minuten gaar.

Gebakken Pesto-polenta Driehoekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept