-meng het gehakt met de rijst en rasp de ui erover -klop de eieren los en toevoegen -bestrooi met paneermeel en het mengsel van zout, peper en wat nootmuskaat -alles goed mengen -de koolbladeren op het werkoppervlak uitspreiden en de vulling erover verdelen -oprollen tot pakjes en daarbij de zijkanten van de bladeren naar het midden toe vouwen, zodat de vulling er niet kan uitlopen en voorzichtig aandrukken -smelt de boter in een vuurvaste schotel en de pakjes erin leggen -giet een deel van de room en de bouillon erover en schuif in de hete oven van 200?C voor circa 30 min -tussendoor de rest van de room en de bouillon toevoegen en enkele keren met de warme roomsaus begieten TOMATENSAUS: -de gewassen tomaten halveren -smelt de boter in de pan en voeg de tomaten toe, en afgedekt 30 min zacht stoven -dan nog 10 min in de open pan stoven -aanvullen met wat rolladesaus en alles door een fijne zeef halen -terug aan de kook brengen en zacht laten sudderen -op smaak brengen met zout, peper en suiker
Koolrollades Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl