Fruitige Kippilaf

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boter in een pan met zware bodem smelten en fruit de ui in 2 minuten zacht.Voeg de stukjes kipfilet toe en bak ze in 5-10 minuten bruin.Roer de rijst erdoorheen (je moet de rijst dus niet alvast voorkoken!) en daarna de abrikozen en de rozijnen.Voeg de hete kippenboullion toe samen met de kaneelstokje(s),gemalen koriander,gember en de kurkuma.Breng alles aan de kook,zet het vuur laag en laat alles nog even zachtjes koken.Breng op smaak met zout en peper.Dek de pan af en laat de pilaf in 15-20 minuten gaar worden.Laat het nog 2 minuten staan en roer er de amandelen en de verse koriander door.En dan kun je het opdienen.Verwijder voor het serveren nog wel even de kaneelstokje(s)!

Fruitige Kippilaf is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kippilaf Met Saffraan En Pistache
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippilaf Met Saffraan
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Kippilaf
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Kippilaf
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept