Rammenas Met Mosselen.

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en was de rammenas, snijd hem in dunne plakjesen vervolgens in dunne reepjes. Maak de mosselen goed schoon en kook ze op de gebruikelijke manier met iets witte wijn, uitje, stukje prei en wat zwarte peper gedurende ongeveer vijf minuten. Haal ze uit de schelpen en zeef het vocht bijvoorbeeld door een dubbele kaasdoek (ik gebruik altijd een dubbele schone theedoek), zodat er geen zand meer in zit. Doe de olie in een wadjan of braadpan en verhit de olie tot ze gaat walmen. De fijngehakte sjalot met groen even aanfruiten en vervolgens de rammenas toevoegen en 2 min. goed roerend aanfruiten. Voeg daarna zout en suiker toe en blus het geheel af met anderhalve dl. kookvocht van de mosselen. Laat het mengsel met de deksel op de pan op een laag vuur tien min. stoven. Meng de maizena aan met iets mosselkookvocht en schep dat samen met de mosselen door het rammenasmengsel. Verhit dit niet langer dan een halve minuut, anders worden de mosselen taai.

Rammenas Met Mosselen. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oestertempura, gemarineerde groenten en mayonaisepunt met hoisinsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoetzure rammenas met worst
210 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept