Snijd het bladerdeeg in repen van 3 cm lengte en een halve centimeter breedte. Rol deze stroken op niet te strak en niet te los en leg ze in de ingevette bakvormpjes. Druk nu met een natgemaakte vinger een holletje in het deeg in de bakvormpjes. Klop de eierdooiers schuimig. Roer in een pan de room, de suiker en de geraspte citroenschil door elkaar en voeg door een zeef het geklopte eigeel toe. Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer er dan een eetlepel bloem doorheen. Goed roeren, het mengsel moet wat minder vloeibaar worden. Laat het mengsel nog 3 minuten koken en neem dan de pan van het vuur. Vul ieder vormpje met wat van het mengsel als dit enigszins is afgekoeld. Verwarm de oven voor op 250? C. Bak de vormpjes tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de oven, ontvorm ze en laat ze afkoelen op een taartrooster.
De Enige Echte Overbekende Portugese Roomtaartjes is een recept van Smulweb.nl