Ameijoas Na Cataplana

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de schelpdieren zorgvuldig onder koud stromend water; zet ze daarna in de week in lichtgezouten water, zodat ze zich vol kunnen zuigen. Ververs het lichtgezouten water enige malen. Gooi de exemplaren weg die open zijn en die, welke zich niet sluiten als u er met een mes een tik op geeft. Verhit de olijfolie in een cataplana of in een stoof- of braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook op een zacht vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de ham en chorizo toe en bak ze rondom bruin. Voeg de witte wijn toe, daarna de tomaten, paprika en piripiri, en de koriander. Breng het geheel aan de kook en laat het vocht iets inkoken. Breng het op smaak met zout en zwarte peper. Voeg dan de schelpdieren toe. Sluit, als u een cataplana gebruikt, die luchtdicht af. Gebruikt u een stoof- of braadpan, leg er dan een deksel op. Laat flink doorkoken gedurende 5-10 minuten of tot de schelpdieren alle geopend zijn. Zet de cataplana of andere pan op tafel.

Ameijoas Na Cataplana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cataplana
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cataplana
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cataplana Met Kip
30-60 min -
Bekijk recept
Cataplana Portugal
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schelpdieren In Algarve-Stijl Uit Portugal (Ameijoas Na Cata
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ameijoas Na Cataplana
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lombo De Porco Com Ameijoas (porco Alentejano)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept