Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Meng het gehakt met ei, seasoning mix en 4 eetl. abrikozen of perzikensap, en draai er ongeveer 20 balletjes van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Spoel de zuurkool af met koud water, laat het uitlekken. Schep de kidneybonen met mexicaanse saus door de zuurkool. Vet de ovenschaal in en schep de helft van het zuurkool-bonenmengsel in de schaal. Verdeel de helft van de kaas erover. Schep de rijst erop. Leg de plakjes salami naast elkaar op de rijst en verdeel hierover de abrikozen/perziken met de bolle kant naar beneden. Vul de holtes van de abrikozen met de creme fraiche en leg in iedere holte een gehaktballetje. Verdeel de overige balletjes tussen de abrikozen/perziken en dek het af met de rest van het zuurkool-bonenmengsel. Bestrooi de schotel met de rest van de kaas. Laat de zuurkoolschotel midden in de oven in ca. 30 minuten warm en goudbruin worden.
Mexicaanse Zuurkoolschotel is een recept van Smulweb.nl