Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder het zaad en zaadlijsten. Snij de tomaten en ui in stukjes. Halveer de paprika′s, verwijder zaad en zaadlijsten, snij in dunne reepjes. Halveer in de lengte het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak het pepertje klein. Hak de koriander fijn. Laat de mais uitlekken. Hou ? 4 eetlepels apart. Doe de rest van de mais met de bouillon in een pan. Breng aan de kook, laat het ? 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de massa in een snelmengbeker of in een keukenmachine. Doe de gepureerde massa terug in de pan. Pureer de stukjes tomaat, ui en de oregano in de snelmengbeker of keukenmachine. Voeg de puree aan de soep toe en breng al roerend aan de kook. Laat de soep ? 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer er vervolgens de room door en maak op smaak met wat zout en het fijngehakte rode pepertje. Hou de soep warm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de reepjes paprika; ze moeten zacht zijn. Verdeel de soep over borden, garneer met de apart gehouden mais en de reepjes paprika en de koriander.