Mole De Poblano De Guajolote

8
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Laat 3 eetlepels boter of reuzel in een flinke braadpan smelten en bak de stukken kalkoen aan alle kanten mooi bruin. 2 Breng het water met zout aan de kook en giet het bij de kalkoen. 3 Maak nu de saus. Bak hiervoor uien en knoflook in 3 eetlepels reuzel glazig. Doe er de in stukjes gesneden tomaten bij en laat het mengsel rustig indikken. 4 Hak de chilipepers fijn en doe ze samen met de sesamzaadjes bij de tomaten. Voeg er ook de rozijnen, de kruiden en de specerijen aan toe. 5 Doe dit mengsel bij de kalkoen, voeg er nog wat water aan toe, als dat nodig is, en laat het geheel nog een halfuur sudderen. Voeg er een tiental minuten voor het einde van de kooktijd de geraspte chocolade aan toe.

Mole De Poblano De Guajolote is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mole De Guajolote
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse Bonensoep
30-60 min -
Bekijk recept
Taco's
30-60 min -
Bekijk recept
Kalkoen Met Poblano Molesaus
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Burrito met bonen-groentechili en mole
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pollo con mole poblano (kip met pittige chocoladesaus)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Kalkoen Met Rode Mole
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mole Poblano
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept