Aardappel-Peergratin

6
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een stevige rechthoekige ovenschaal in en beleg de bodem met een derde van de aardappels. Schil de eerste peer, verwijder het klokhuis en verdeel dunne plakjes over de aardappels. Leg hier weer een laag aardappelplakjes op en vervolgens de 2de peer in heel dunne plakjes. Afdekken met de rest aardappel. Hier overheen verdeel je de geraspte kaas. Maal er lekker wat peper over. Kluts de eieren met de room en de melk en kruidenzout naar smaak en giet het mengsel over de schotel. Zet de schotel in de oven gedurende 45 à 50 minuten. Halverwege verdeel je de plakjes pancetta over de schotel en verlaag je de temperatuur tot ca 175°.

Aardappel-Peergratin is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige aardappel-peergratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept