Snijd het vlees in blokken van 2-3 cm en haal ze door de bloem. Pel de ui en snipper deze. Kruis de tomaten in en leg ze enkele seconden in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak de blokjes vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Pel de knoflook en knijp deze erboven uit. Voeg aan het vlees,ui en tomaat toe en bak dit 2 minuten mee. Schenk de wijn bij het vlees. Voeg 1 dl warm water,laurierblaadjes,kaneelstokje,djinten,oregano,peper,azijn en suiker toe. Stoof het vlees met het deksel op de pan zachtjes 30 minuten. Roer af en toe om. Pel de sjalotjes,halveer de grote sjalotjes,en voeg ze aan het vlees toe. Laat deze nog 30 minuten meestoven. Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje. Breng op smaak met peper en zout. Roer de peterselie erdoor. Serveer de kalfsstoofschotel met witte rijst en sperziebonen of peultjes .p/p:kj 2052/kcal 489,eiwit 62 g,vetm 14 g,verz.vet 3 g,koolhydraten 10 g.
Portugese Kalfsstoofschotel is een recept van Smulweb.nl