Portugese Lamskoteletten

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de knoflook en hak die fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en sauteer hierin de stukjes paprika. Droog de tomaten af. Verhit de rest van de olie in een pan en sauteer hierin de halve tomaten. Geef enkele minuten voordat de paprika goed is er de knoflook bij, de helft van de peterselie en wat zout en peper. Verhit de boter in een pan, bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en sauteer ze aan beide kanten bruin. Meng de paprika door de rijst en stort deze in een kring op de dienschaal. Garneer de rijst met de halve tomaten. Leg in het midden de koteletten en houd de schaal warm. Deglaceer nu met de wijn en met de bouillon. Geef er een blikje tomatenpuree bij en laat goed koken. Reduceer de saus tot de helft en bind de saus met twee eetlepels beurre manie die langzaam onder goed roeren worden toegevoegd. Schenk de saus over de koteletten. Strooi er de rest van de peterselie over en serveer.

Portugese Lamskoteletten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletten met salsa van peer, kiwi, nectarine en mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept