Kook de kabeljauw in ruim water gedurende 15 minuten.Laat hem uitlekken en afkoelen en verwijder daarna graatjes en velletjes.Snijd de vis in stukjes. Kook tegelijkertijd de aardappelen gaar.Giet ze af en laat ze afkoelen.Schil ze of beterschrap ze en snijd ze in dunne plakken.Verhit de olie in een koekepan en fruit de uienringen.Verwarm de oven alvast voor op 180 graden celsius.Leg de aardappelschijven,de uienringen en de vis in laagjes in een ingevette ovenschaal.Strooi over elke laag wat olijvenschijven,peterselie en peper en eindig met een laag uienringen.Bak de schotel in 35-40 minuten goudbruin.Haal hierna de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven. Leg de eieren op het gerecht en garneer het geheel met peterselie en de zwarte olijven.Doe de citroenschijfjes er ook op of serveer het op het bord.
Gezouten Kabeljauw Met Ui,aardappel *Bacalhau A Gomes De Sa is een recept van Smulweb.nl