Schelpdieren In Algarve-Stijl Uit Portugal (Ameijoas Na Cata

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de schelpdieren zorgvuldig onder koud stromend water; zet ze daarna in de week in lichtgezouten water, zodat ze zich vol kunnen zuigen. Ververs het lichtgezouten water enige malen. Gooi de exemplaren weg die open zijn en die, welke zich niet sluiten als u er met een mes een tik op geeft. Verhit de olijfolie in een cataplana of in een stoof- of braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook op een zacht vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de ham en chorizo toe en bak ze rondom bruin. Voeg de witte wijn toe, daarna de tomaten, paprika en piripiri, en de koriander. Breng het geheel aan de kook en laat het vocht iets inkoken. Breng het op smaak met zout en zwarte peper. Voeg dan de schelpdieren toe. Sluit, als u een cataplana gebruikt, die luchtdicht af. Gebruikt u een stoof- of braadpan, leg er dan een deksel op. Laat flink doorkoken gedurende 5-10 minuten of tot de schelpdieren alle geopend zijn. Zet de cataplana of andere pan op tafel en serveer direct. Wijnsuggestie: serveer met een goede, droge vinho verde, zoals Quinta da Aveleda, Casal, of een zgn. mono-varieteit, zoals de bijzondere (en dure) Alvarinho of wijnen van de minder bekende, eenvoudige (maar toch lekkere) druiven als Loureiro of Trajedura.

Schelpdieren In Algarve-Stijl Uit Portugal (Ameijoas Na Cata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gevulde vernisschelpen uit Suriname
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept