Kook de volgende dag de bonen ongeveer 60 minuten in ruim water, samen met de hele wortels, twee uien, een eetlepel olie, het laurierblad en wat zout. Was het oor en het pootje met heet water en schaaf, indien nodig, de huid goed af. Kook het vlees samen met de ham vervolgens ongeveer 45 minuten in ruim water. Haal het vlees uit de pan als het halfgaar is en doe het vlees in de pan bij de bonen. Voeg hierbij de 4 worsten als de bonen week beginnen te worden. Doe een klein beetje extra zout in de pan en laat het geheel nog een minuut of tien koken tot de bonen helemaal gaar zijn. Verhit om de feijoda wat te binden, in een koekepan drie el olijfolie en fruit hierin een fijngehakte ui. Voeg de twee knoflookteentjes uit de knijper en de in stukken gesneden tomaten toe. Goed roeren en verwarmen. Vervolgens een kopje van het water waarin de bonen zijn gekookt en een kopje gare bonen toevoegen. Opnieuw goed roeren en de bonen fijnprakken. Zo ontstaat een dikke saus die vervolgens gekruid wordt met piripiri, peper en zout. Giet uiteindelijk deze saus bij de overige bonen en het vlees. Haal het vlees nu uit de pan en snijd het in middelgrote stukken. Doe deze stukken weer terug in de pan. Haal de wortels uit de pan, snijd ze in stukken en doe deze terug in de pan. Snijd de worsten ook in stukken.
Portugese Gestoofde Worstenschotel Met Witte Bonen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)