Snijd de vetranden van het vlees iets in. Wrijf het vlees flink in met peper. Verhit de boter en braad het vlees er gedurende 8 minuten rondom in. Temper de warmtebron en laat het vlees gedurende 40 minuten heel zachtjes gaar braden. Neem het vlees nu uit de pan en laat het 10 minuten rusten. Fruit in de achtergebleven boter de ui glazig. Voeg nu de knoflook toe en schep alles goed om. Doe er vervolgens de stukjes tomaat, rode port en bouillon bij. (Voor de liefhebbers: doe er gerust meer port in.) Laat alles flink doorkoken. Zeef de saus en druk alle vaste bestanddelen door een zeef. Leng de maizena aan met 1 eetlepel water en bind de saus ermee. Laat de saus nog even flink pruttelen. Roer de peterselie en de suiker erdoor en voeg zout naar smaak toe. Leg het in plakken gesneden vlees op een schaal en schenk er een deel van de saus over. Geef de rest van de saus er apart bij.
Fricandeau Met Portugese Saus is een recept van Smulweb.nl