Schroei de tournedos in een klontje boter dichtschroeien en laat die vervolgens in een op 200?C voorverwarmde oven gaar worden. Borstel intussen de paddestoelen schoon en bak ze in een klontje boter. Zweet de sjalotjes in een droge koekenpan aan tot ze glazig zijn, blus af met de port en wijn en laat het geheel inkoken tot een stroperige massa. Voeg de truffeljus toe en laat het geheel weer indikken tot ca drie eetlepels. Voeg de kalfsjus toe en passeer de jus door een zeef. Breng de saus op smaak met peper, zout en de azijn. Roer de truffel door de saus. Roer tot slot de in klontjes verdeelde koude boter door de saus.
Tournedos Met Ganzenlever, Paddestoelen En Truffelsaus is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Suprème van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokante aardappel en truffelsaus