Maak eerst het pizzadeeg. Meng beide soorten meel met het zout in een kom. Strooi in een kommetje de verse gist over 1 1/2 dl warm water. Zet het mengsel circa 10 minuten op een warme plaats tot het schuimig is. Volg bij gebruik van gedroogde gist de aanwijzingen op de verpakking. Maak een kuiltje in de droge ingredienten en giet er het gistnat in. Meng alles dan met een houten lepel tot een zacht deeg. Doe het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 minuten door. Doe het deeg terug in de kom, dek die af met plastic folie en zet het deeg dan ongeveer 40 minuten op een warme plaats tot het oorspronkelijke volume is verdubbeld. Besla het deeg tot het oorspronkelijke volume en rol het dan op een met bloem bestoven werkvalk uit tot een cirkel van circa 30 cm doorsnee. Leg de deegcirkel op een licht ingevette bakplaatof in een pizzapan. Borstel het deeg in met de mosterd, maar laat daarbij langs de rand circa 1 cm vrij. Dek het deeg af en laat het vervolgens ongeveer 10 minuten op een warme plaats rijzen. Verwarm terwijl het deeg rijst de oven voor op 200 graden C (ovenstand 5) en maak de vulling. Kook de maiskorrels circa 3 minuten in een pan sudderend water en giet ze dan af. Verhit de olie in een zware koekepan op middelhoog vuur. Doe er de uiringen in en fruit die in 5 tot 6 minuten zacht. Roer er de gehakte basilicum door. Bedek de pizzabodem met de ui met basilicum en strooi er het paprikapoeder over. Meng de mais met de ananas en strooi dit mengsel over de ui. Schik er vervolgens de paprika en olijven op en strooi er tot slot de geraspte kaas over. Bak de pizza 25 tot 25 minuten in de oven tot het deeg krokant aan de rand is en de kaas gesmolten is. Garneer het geheel met de reepjes basilicum en dien de pizza onmiddellijk heet op.
Volkorenpizza Met Mais En Ananas is een recept van Smulweb.nl