Zoek
GEGRILDE KREEFT MET KRUIDENSAUS
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kreeften (diepvries) van elk ? 400g.
voor de kruidenolie: 1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
kruiden: 1 koffielepel basilicum
1/2 koffielepel komijn
5 korianderbolletjes
? 30 safraandraadjes
peper en zout.
Voor de saus:
1/2 tomaat (ontpit)
1/4 van een kleine venkel
1,5 dl visfond (bokaal)
2 eetlepels balsamiekazijn
1 eetlepel olijfolie. Voorbereiding Daags voordien:
-Meng alle kruiden en de geperste knoflook met de olijfolie en laat 1 nacht trekken.
De dag zelf:
- Maak de saus al enkele uren op voorhand klaar. Doe de visfond en de balsamiekazijn in een pan en laat 1/3 inkoken.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Snij de halve tomaat in kleine stukjes. Snij
ook de venkel zeer fijn.
Voeg alles bij de saus en roer om.
- Ontdooi de kreeft in heet water ( ? 30 minuten )
- Snij de kreeften middendoor:
Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug ( de zwakste plek in het pantser ). Haal het mes eerst over naar de kop toe
vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de staart vertrekt en naar de borst van de kreeft toeloopt. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
- Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser
maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep goed droog en schik het kreeftenvlees weer in het pantser. Bereidingswijze 1 - Lepel de kruidenolie over het kreeftenvlees en schuif 5 minuten onder de grill.
2 - Verwarm de saus op een zacht vuur ( niet laten koken ). Serveertips Dien op met mini broodjes en/ of gemengde r
Bereiding
1 - Lepel de kruidenolie over het kreeftenvlees en schuif 5 minuten onder de grill. 2 - Verwarm de saus op een zacht vuur ( niet laten koken ).
GEGRILDE KREEFT MET KRUIDENSAUS is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept