Kaneelijs

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De room in een pan gieten en aan de kook brengen. De eidooiers met de suiker met een garde schuimig en dik roeren. De room die net kookt, al roerend voorzichtig door het ei-suikermengsel roeren en alles terug doen in de pan. De massa al roerende verwarmen totdat het langzamerhand zo dik wordt als een dikgebonden saus. Het mag niet koken! Het mengsel van het vuur halen en de kaneelpoeder er door roeren. De kaneelvla af laten koelen en roerend in een ijsbakje overbrengen, afsluiten met aluminiumfolie of plasticfolie en in de vriezer in laten vriezen. Mooier wordt het ijs als het in een ijsmachine tot kaneelijs wordt gedraaid.

Kaneelijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Warm winterfruit in kaneelroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso met kaneelijs
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Suikertaart met amandelen
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Warm winterfruit in kaneelroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso met kaneelijs
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Suikertaart met amandelen
55 min Nagerecht
Bekijk recept