Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd er een stukje schil af van 5 centimeter. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken. Pers de sinaasappels uit. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Snipper de ui. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf haar door een zeef. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in 4 minuten bruin en van binnen rose. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze met aluminiumfolie af en houd ze warm. Roer de gepureerde saus en de creme fraiche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Leg de lamsfilets op 2 warme borden, schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.Lekker met kastanjetaartjes.
Lamsfilet Met Sinaasappel-knoflooksaus is een recept van Smulweb.nl