Peterselie, tijm, knoflook, 2 eetlepels olie, zout en peper mengen. Fricandeau openvouwen en met mengsel besmeren. Met keukentouw als rollade dichtbinden. In hete olie in +- 10 minuten rondom aanbraden. In koelkast bewaren. Oven voorverwarmen op 200 graden. Aardappels in oven +- 35 minuten garen. Laten afkoelen en grof raspen. Met 2 eetlepels olie, mespunt nootmuskaat, zout en peper mengen. Oven doorschakelen naar 230 graden. Fricandeau in plakken van +- 2,5 centimeter snijden, keukentouw verwijderen. Tournedos in braadslede leggen, afdekken met schepje geraspte aardappel en met wat olie besprenkelen. Vlees in midden van oven 15-20 minuten rose bakken. Vlees warm houden. Vet uit braadslede schenken en jus boven steelpan zeven. Bloem en sjalot toevoegen en al roerend koken tot caramelkleurig. Al kloppende bouillon en wijn toevoegen. Aan de kook brengen en laten inkoken tot sausdikte. Op smaak brengen met zout en peper.
Lamsfricandeau Met Aardappeldakje is een recept van Smulweb.nl