Stap 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook zeer fijn. Stap 2 Verhit de braadboter op hoog vuur in een pan met een dikke bodem tot de boter begint te kleuren en braad het vlees aan beide kanten bruin. Draai het vuur laag en laat de lamshaas bakken tot het vlees de gewenste graad van gaarheid heeft (reken voor rose gebraden vlees circa 3 minuten per kant; de juiste tijd is afhankelijk van de dikte van de lamshaasjes). Stap 3 Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met wat zout en peper en laat op een voorverwarmd bord, afgedekt met aluminiumfolie rusten. Stap 4 Fruit de ui, de knoflook en de tijm in het braadvet tot de ui glazig is. Blus af met de wijn en laat op hoog vuur tot ongeveer de helft van het volume inkoken. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en klop er op laag vuur met een garde met een paar tegelijk de klontjes koude roomboter door. Snijd de lamshaasjes in schuine plakken, roer het uitgelopen vleesvocht door de saus en serveer meteen.
Lamshaasjes Met Rode Wijnsaus is een recept van Smulweb.nl