Braad de lamsschenkels in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Als ze goed zijn aangebakken de fijngesneden prei, wortel en ui toevoegen. Iets laten meebakken. Na afblussen met de rode wijn, laten inkoken en de rozemarijn, knoflook en laurier toevoergen. Nu ook de met water gespoelde lamstongetjes erbij doen. De lams- of kalfsbouillon toevoegen, deksel erop plaatsen en zeker 2 tot 3 uur in een matig warme oven (150 graden) laten sudderen. Af en toe de schenkels wentelen in de pan. Als ze helemaal gaar zijn, uit de pan halen - met de lamstongetjes - en deze pellen. De saus door een zeef passeren en de honing toevoegen. Laten inkoken tot sausdikte. Eventueel een klontje koude boter erdoor roeren (monteren). Op smaak brengen, de laamstongetjes in fijne julienne snijden en deze door de saus roeren. De lamsschenkels eventueel iets nakruiden.
Zacht Gestoofde Lamsschenkel is een recept van Smulweb.nl