Zacht Gestoofde Lamsschenkel

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Braad de lamsschenkels in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Als ze goed zijn aangebakken de fijngesneden prei, wortel en ui toevoegen. Iets laten meebakken. Na afblussen met de rode wijn, laten inkoken en de rozemarijn, knoflook en laurier toevoergen. Nu ook de met water gespoelde lamstongetjes erbij doen. De lams- of kalfsbouillon toevoegen, deksel erop plaatsen en zeker 2 tot 3 uur in een matig warme oven (150 graden) laten sudderen. Af en toe de schenkels wentelen in de pan. Als ze helemaal gaar zijn, uit de pan halen - met de lamstongetjes - en deze pellen. De saus door een zeef passeren en de honing toevoegen. Laten inkoken tot sausdikte. Eventueel een klontje koude boter erdoor roeren (monteren). Op smaak brengen, de laamstongetjes in fijne julienne snijden en deze door de saus roeren. De lamsschenkels eventueel iets nakruiden.

Zacht Gestoofde Lamsschenkel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Lamsschenkel
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde Lamsschenkel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Lamsschenkel Met
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept